Магазини за Телефони

Магазини за телефони в София

Ето няколко практически съвета от потребители, които са останали с негативни впечатления от магазини за покупка на телефони в град София. Цялата информация е компилирана от блога на Магазини в София.

Магазини за телефони в София

Преди една седмица си купих HTC Desire от MOBILWORLD, намерих обявата в mobilebulgaria.com и отидох до магазина, който се намира на спирката на х-л Плиска в София. Магазин е силно казано, това е буквално една клетка 2 на 2 метра и там повече от 3ма човека физически няма как да се поберат.. И от там вече се започва с нередностите..

1. EMEI номерата на кутията и на телефонния апарат не съвпадаха..Оправдаха се че са били разменили кутиите..Викам си ОК, няма проблем, важното е EMEI-а на апарата да бъде написан в гаранционната карта.
2. При закувунето на стоката не ми издадоха касова бележка
3. Не ми дадоха никакви книжки, които по принцип вървят с тела
Но тези неща не ме спряха да си купя телефона..и какво осъзнах в последствие:

4. USB кабелът се оказа китайско менте (Това разбрах след като държах телефона на зарядно 15 часа и не можа да се зареди докрай, а също така и телефона не реагираше,когато се опитах да го свържа с ПЦ-то)
5.Зарядното се оказа китайски боклук. Ето това то е с наполовина по-малък ампераж от оригиналното, което е 1А.
6. Батерията разбрах в последствие че не е оригиналната. Тя нямаше нито баркод, нито продуктов номер, нито сериен номер, нито холограмна лепенка..нищо..Пишеше с главни букви Battery for HTC Desire..Все едно като си купувам комплекта незнам, че тази батерия е за HTC Desire..
7. Хендсфрийто също както се досещате беше боклук, нямаше никакви контроли за управлението на музикалния плейър и въобще по нищо не приличаше на оригиналното, което си върви в комплекта.

И тогава се започна с големите разправии, първоначално не искаха да ми ги подменят, понеже това не влизало в гаранцията. Чакай бе, аз си плащам за нов комплект с оригинални части, каква гаранция, кви 5 лв.. Та се наложи на няколко пъти да разговарям с управителя им в Англия, за да има някакво развитие..После се започна с обещанията, че щял да ги изпрати от Англия, после нямало да ги прати, а тия в магазина да ми дадат нови аксесоари и така цяла седмица мина в разправии и нерви…Парите, които спестих от разликата в цените в другите магазини ги дадох в международни телефонни разговори и ходене до магазинчето.

Обръщам се към всички бъдещи собственици на телефони, ако желаете да сте спокойни и ако не искате да си скъсате нервите от разправии, ЗА БОГА БРАТЯ НЕ КУПУВАЙТЕ ОТ MOBILWORLD
Айде със здраве, пък дано да съм помогнал на някого..

Друг потребител коментира:

Не взимайте телефон също и от Germanos,защото ако ви се наложи да използвате гаранцията,телефонът ви ще бъде върнат във още по-лошо състояние от преди,както ми случи на мен с SE C905!

Не взимайте телефон също и от Germanos,
На мен от Германос в София, бул. Ломско шосе ми продадоха Nokia 5800 без карта памет 8GB, която си е към комплекта…

И моя телефон не беше пълен комплект от германос – липсваха предходници за картата памет.
После изгърмя самата карта с памет, дисплея изгоря. За дисплея чаках около 20-25 дена да го ремонтират, като бях на нокти в какво състояние ще го върнат. Върнаха го работещ и както съм им го дал, чак да не повярва човек.

Бащата си взе от Германос един SE ELM. Не дойде с нищо освен зарядно! По европейски стандарт всички телефони трябва да идват с Handsfree, защото карането на кола с телефон в ръка е незаконно! А наще си прибират аксесоарите и после ги препродават.

И аз си изпатих преди време от Германос.
Взех си SE C902 и на втората седмица започна да се изключва сам. Казах си добре, случва се, кофти бройка. Оставих го за сервиз, престоя 1-2 седмици там и ми го върнаха с обяснение, че са ъпдейтнали софтуера. Да, но версията беше същата като старата. След няма и месец проблема се появи отново. Спестих си бъдещи нерви и се оттървах от него.
Имайте предвид, че от тях телефон без договор не може да се купи. Било политика на фирмата.

Източник: http://forums.data.bg

Ето и някои съвети при покупка на телефони – какво е добре да имате предвид ако пазарувате от магазини за телефони в София.

Очаквайте още информация и мнения от потребители само на вълните на нашия блог – Магазини в София!

Advertisements

2 Responses to Магазини за Телефони

  1. От Автора на статията:
    Лично аз си взех телефон HTC Wildfire S от магазина на Globul на Графа и за сега съм доволен от покупката – телефона си беше в оригинален комплект с всичките неща. Проблеми от типа на това да не съвпадат някакви данни с написаните в договора не съм имал. Телефона си работи перфектно и мога даже да препоръчам конкретния модел – много добра функционалност, супер дисплей, малък размер (мразя джобни телевизори) и т.н само положителни неща мога да кажа за модела. Иначе се опитах да го купя от Germanos на пл. Славейков, но там го нямаха дори и да ми го покажат.

  2. Много се радвам, че попаднах на този блог.Наистина има полезна и интересна информация, която е много приятна за четене.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s